سخنرانی علمی با موضوع: رادیوفارماسیوتیکال ها ی ترانوستیک در پیش بالین و بالین

سخنرانی های داخلی 0 درس زبان: فارسی
سخنرانی علمی با موضوع: رادیوفارماسیوتیکال ها ی ترانوستیک در پیش بالین و بالین
- مدرسین:
مهشید کیانی
مهشید کیانی دانشجوی دکتری داروسازی هسته ای دانشگاه علوم پزشکی تهران

خلاصه سخنرانی:

ترانوستیک (Theranostics): ترکیب  therapy(درمان) و diagnosis (تشخیص) است  در پزشکی هسته ای ترانوستیک تاریخچه ای طولانی دارد و شامل استفاده از یک ماده رادیواکتیو تشخیصی باند شده به دارویی خاص است که به منظور تشخیص بیماری و با اتصال دارو بر گیرنده های خاص سلول مورد نظر انجام می شود. پس از تایید تشخیص بیماری، از یک ماده رادیواکتیو درمانی متصل شده به همان دارو یا بسیار مشابه به داروی قبل جهت درمان استفاده می شود. این روش طی سالیان طولانی و با استفاده از ید -131 رادیواکتیو برای تشخیص و درمان سرطان تیروئید استفاده می شده است.
بنابراین ترانوستیک را می‌توان نوعی راهبرد درمانی مناسبی برای پزشکی شخصی، فارماکوژنومیکس و تصویربرداری مولکولی دانست تا بدین وسیله بتوان راهی در جهت توسعه درمان‌های نوین پدید آورد و با بهره از درک مولکولی بهتر، در انتخاب داروهای مؤثرتری عمل کرد. درنهایت، محققان بر این باورند که ترانوستیک می تواند در پاسخ به درمان‌ها نظارت داشته و ایمنی و درجه تأثیر دارو را افزایش دهد و از درمان‌های نابجای بیماران جلوگیری کند و درنهایت منجر به کاهش بخش زیادی از هزینه‌های درمان در تمام نظام سلامت گردد.
در این سخنرانی به بررسی برخی از  رادیو رادوهای تراتوستیک و کاربردهای اخیر شان در مطالعات پیش بالینی و بالینی خواهم پرداخت.